10 milioane de euro pentru 4 proiecte de invesitii, la Ploiesti

[ad_1]

Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Relații Internaționale, informează comunitatea locală că, în cursul acestei zile, au fost aprobate încă 4 proiecte de anvergură, cu finanțare prin PNRR, pe componentele C 5 – Valul Renovării și C 10 – Fondul Local.

Municipalitatea va obține, astfel, inanțare pentru 4 obiective de investiții de amploare, în valoare de aproximativ 10.000.000 euro, astfel:

* “Managementul inteligent al intersecțiilor din Municipiul Ploiești”;

* „Anvelopare blocuri lot P1”;

* „Renovare clădire – Colegiul Național Mihai Viteazul – Aripa Nord”;

* „Renovare clădire – Școala Gimnazială George Coșbuc – Corp C2”.

Prin implementarea proiectului „Managementul inteligent al intersecțiilor” se vor monta camere video, în cele mai aglomerate intersecții din municipiul nostru și se va asigura accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice.

Proiectul respectiv va contribui, așadar, la fluidizarea circulației rutiere în oraș, la reducerea numărului de accidente rutiere, prin descurajarea unui comportament agresiv în trafic și, implicit, va conduce la scăderea numărului de răniți și la reducerea incidentelor în care se constată încălcarea regulilor de circulație, cum ar fi cele în care vinovații fug de la locul accidentului.

Valoarea acestui proiect al municipalității ploieștene este de 1.075.000 de euro.

Obiectivul de investiții „Anvelopare blocuri Lot P1” implică lucrări destinate creșterii eficienței energetice, inclusiv instalare de stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice, aferente clădirilor publice (cu putere peste 22kW), cu două puncte de încărcare/stație.

Pe lista celor 9 blocuri care urmează să intre în lucrări de renovare energetică se află:

* Bl. 4 E Bd. Republicii nr.187;

* Bl.5 A, Bd. Republicii nr.199A;

* Bl. 6 A,B Bd Republicii nr.189;

* Bl. 16 A Bd Republicii nr. 122;

* Bl.16 B1 B-dul Republicii nr.122;

* Bl.16 B2- B-dul Republicii nr.122;

* Bl.16 C- B-dul Republicii nr.122;

* Bl. 30 D, Str. Luminii;

* Bl. 30 E, Str. Luminii nr.4.

Valoarea totală a proiectului este 6.962.400 euro, iar durata de implementare a acestuia este de 40 de luni.

Renovarea clădirii – Școala Gimnazială “George Coșbuc” – Corp C are prevăzute investiții multiple în vederea îmbunătățirii condițiilor de lucru pentru creșterea eficienței rezultatelor activităților desfășurate la nivelul instituției, a gradului de siguranță și nu în ultimul rând pentru eficientizarea consumului de energie.

În conformitate cu reglementările actuale, intervențiile propuse vor asigura o scădere a consumului de energie primară și a emisiilor de CO2, situat în intervalul 30-60%, față de nivelul de consum prezent. Valoarea totală a acestui proiect derulat de Primăria Municipiului Ploiești este de 359.920 euro.

Proiectul Renovare clădire – Colegiul Național “Mihai Viteazul” – Aripa Nord va permite executarea unor lucrări generale de reabilitare energetică a anvelopei termice a clădirii amintite, prin izolarea termică a pereților exteriori (prin interior) și a podului, înlocuirea tâmplăriei existente, montarea unui sistem de ventilație mecanică centralizat, cu recuperare de căldură și pompe de căldură aer, respectiv modernizarea instalației de iluminat, prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate.

Menționăm în acest context că, vechimea clădirii Colegiului Național Mihai Viteazul – Aripa Nord a depășit 40 de ani și că nu se poate interveni asupra fațadei acesteia, fiind monument istoric.

De reținut, valoarea totală a acestui proiect, pentru care administrația publică ploieșteană a câștigat finanțare cu fonduri PNRR, este de 1.118.480 euro.

Articolul 10 milioane de euro pentru 4 proiecte de invesitii, la Ploiesti a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Previous post SPATIUL VERDE NU E LOC DE PARCARE! Numai marti, 32 de soferi amendati in Sectorul 2
Next post Premierul, la Topul National al firmelor private: „Sunt impresionat si mandru cand am vazut care este realitatea investitiilor romanesti si potentialul capitalului romanesc”