Gala  TOPUL  FIRMELOR PRAHOVENE 2022

[ad_1]

Cea mai importantă sărbătoare a comunității locale de afaceri – Gala Topul Firmelor Prahovene – organizata de catre Camera de Comert si Industrie Prahova si ajunsa la cea de-a XXIX-a editie – s-a desfasurat vineri, 28 octombrie 2022, la complexul Ramatuelle,  reunind peste 400 de participanti –  elita companiilor din județ, impreuna cu numerosi invitati.

Evenimentul s-a bucurat de participarea a importante si distinse personalitati. OaspetI de onoare au fost E.S. Dl. Emil Constantinescu – Presedintele Romaniei intre 1996-2000 si Dl. Vladimir Bolea, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova. Din partea Ministerului Anterprenoriatului si Turismului a participat Dl. Cătălin Canciu, Secretar de Stat. Totodata au fost prezenti  europarlamentari si parlamentari.

Ca de obicei, acest eveniment de elita al comunitatii de afaceri prahovene si romanesti a fost onorat cu prezenta a numerosi reprezentanți ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, ambasadori, consilieri economici si consuli alaturi de reprezentanti ai institutiilor straine, fiind reprezentate, astfel, 24 tari.

Administratia judeteana si locala a fost reprezentata de Prefectul Judetului Prahova, Dl. Virgiliu – Daniel Nanu, de Vicepresedintele Consiliului Judetean Prahova – Dl. Dumitru Tudone, de Viceprimarul Municipiului Ploiesti – Dl. Daniel Nicodim, impreuna cu reprezentanti ai conduceriilor  instituțiilor deconcentrate. Au fost prezenti de asemenea, reprezentanti a importante corpuri profesionale, patronate, din sistemul bancar, din mass-media nationala si locala.

In cuvantul sau din deschiderea evenimentului, Presedintele CCI Prahova – Dl. Aurelian Gogulescu – amfitrionul galei, a precizat : « Și astăzi, când existența noastră își face loc printre crize de tot felul,  ca și acum aproape trei ani când a debutat pandemia Covid, faptul că suntem împreună reprezintă cheia și esența forței noastre, o comunitate de afaceri puternică… una dintre cele mai puternice din țară. Solemnitatea, bucuria și emoția dar mai ales sentimentul de « împreună », cred că ne-au lipsit cel mai mult, iar acum, când le avem din nou, nu putem decât să ne dorim să facem din nou, în această seară, din această gala, un eveniment cu adevărat de neuitat ».

In desfasuratorul galei au existat si patru momente speciale care au evidențiat, in premiera, într-o manieră inedită, excelența sub diferite forme :

– Performanța maturității, încununata de laurii recunoașterii celui mai înalt for academic al țării si pentru care Dlui Constantin Trestioreanu, reprezentant de marca al comunitatii prahovene de afaceri, Presedintele Societatii Culturale Ploiesti – Mileniul III, VicePresedinte al CCI Prahova, i-a fost acordata calitatea de Membru de Onoare al Camerei de Comert si Industrie Prahova ;

– Activitatea inovativa a tinerilor din Clubul de Informatica si Robotica INFO 1, al Colegiului National I.L. Caragiale Ploiesti, care au  primit, de-a lungul anilor, numeroase si valoroase premii la concursurile de profil din tara si din strainatate ;

– Investitia Straina a Anului, in Romania – in 2021, in valoare de cca. 80 milioane Euro, care a generat 1200 locuri de munca si pentru care  reprezentantii conducerii firmei Haier Tech, parte a concernului chinez Haier – cel mai mare producator de electrocasnice din lume, au primit, de asemenea, in cadrul Galei, o Distinctie de Excelenta ;

– « Ambasadorii Domeniului Vini-Viticol Prahovean și Românesc » , un moment dedicat producatorilor prahoveni de vinuri, veritabili Ambasadori ai judetului Prahova si ai tarii, pe meridianele lumii si care, de asemenea, au fost recompensati cu o Distinctie de Excelenta.

La nivelul județului, clasamentul primelor 10 firme grupate pe sectoare,  domenii de activitate și grupe de mărime cuprinde  3 284 firme – dintre care 1 693 ocupă primele  3 poziții, iar 799 se clasează pe primul loc.

Cele 3 284 firme din Top 10 formează plutonul fruntaș al companiilor prahovene, dintr-un total de cca. 45 700 firme ale judetului, iar toate, împreună reprezintă, generează o economie de top, performantă și competitivă, bazată pe două foarte importante motoare – exportul de produse și servicii și investițiile autohtone și străine.  

Firmele laureate, prezente la eveniment au primit diplome pentru clasarea in Top 10. Totodata, au mai fost decernate Trofeul « Responsabilitatea Socială a Întreprinderilor » – acordat firmelor care implementează cu succes conceptul de Responsabilitate Socială Corporatista pentru o dezvoltare durabilă, Distinctia « Investitor de Top » – companiilor cu capital autohton sau strain care au realizat investitii semnificative in 2021, Distinctia « Exportator de Top » si trofeul « Femeia de Afaceri » – acordat doamnelor proprietar/asociat sau director general al firmelor prezente  în Top pe primele 3 locuri.

O comparație cu anul 2019, anul premergator pandemiei, relevă un fapt îmbucurător – anume, acela că firmele din Top 10 actual – în baza rezultatelor anului financiar precedent  – au depășit numeric cu 4% firmele celui mai bun an dinainte de pandemie.

Forța economiei județului Prahova este evidențiată și în cadru clasamentului național al firmelor, unde din 12 742 companii clasate pe primele 10 locuri, 440 sunt firme prahovene. Dintre acestea, 181 sunt clasate pe primele 3 locuri, iar 75 se află pe prima poziție.

Anvergura, stralucirea si succesul Galei Topului Firmelor Prahovene 2022 au fost posibile si gratie sustinerii de care evenimentul s-a bucurat din partea sponsorilor si partenerilor, dar si a partenerilor media.

Ceremonia de decernare a diplomelor, distinctiilor și trofeelor  Topului Firmelor Prahovene 2022  s-a împletit cu un program artistic care a cuprins un interludiu de muzica clasica, sustinut de un cvartet de coarde al Filarmonicii « Paul Constantinescu » Ploiesti,  recitaluri muzicale, precum si momente coregrafice  – sustinute de artisti ai Teatrului « Toma Caragiu » Ploiesti si un moment de muzica si dansuri grecesti cu ansamblul Kymata al Uniunii Elene din Romania – Filiala Prahova.

Articolul Gala  TOPUL  FIRMELOR PRAHOVENE 2022 a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Previous post Sportul pentru copii si juniori incurajat si sustinut ACUM, prin LEGE!
Next post Primul bilet 100% digital in transportul public din Bucuresti