Vin serbarile de Halloween: „Sa nu fii de deochi, copile, ce bine-ti sta imbracat in schelet!” Voiam sa spun: EDUCATIA INCOTRO?

[ad_1]

Subiectul pe care vi-l propun cu siguranță- credem noi, merită atenție. Cu atât mai mult cu cât în ultima vreme, acte de violență extremă dau dovadă, în societatea noastră că, tot mai mulți, tot mai… tineri, copii, chiar, preferă RĂUL, vandalismul, de-a dreptul, recurcând la fapte crunte… de o violență „SORĂ CU MOARTEA”, cum spuneau bătrânii.

Se apropie vestitul Halloween (o „sărbătoare” împrumutată de pe alte meleagui,ce acolo își are rostul său, dar care la noi decade în derizoriu, în show oribil, în ceva care nu mai are nici măcar… „gust” de ceva care să simbolizeze o tradișie, un mesaj… la noi a devenit mai mult un concurs ieftin de comportamente bizare și de interpretări cedepășesc normalul, ca să ne exprimăm… elegant!).

Ei bine, parcă văd că…brusc, cum pe paginile de socializare ale unor instituții de învățământ (grădinițe, școli, after-school…), sau în fotografiile postate de unii părinți în mediul online, mândria cu care unii adulți- fie dumnealor educatori, profesori, fie părinți, frați, prieteni fac publice imagini cu prunci… unii abia dacă au, poate, 4-5 anișori, sau, mă rog, 9-10-12-14 ani, în costume cu SCHELETE!!!

Și, cum să nu, în atare conjunctură, câtă… împăunare cu micuții zâmbitori îmbrăcați, așa, adicătelea, cum s-ar zice… în morți, strigoi, etc, pe la serbări, carnavaluri sau… ANIVERSĂRI! ABOMINABIL aș zice. Dezgustător. Și dacă-in întreb pe elevi ce e AIA o horă, chicotesc și caută repede pe… iphone, să afle ce și cum.

Oameni buni, fraților, sincer, vi se pare firesc??? Cum să îmbraci un copil în… SCHELET??? Părinții respectivi (că doară dumnealor dau bani pe aceste straie ciudate!!!) ce gânduri au? Ce le spun părinții acelor copii MICI când îi îmbracă așa?! „Ptiu, să nu fii de deochi, ce bine îți stă! Uite, să știi că așa o să arăți când mori?”

 Cum îi spui unui prunc de 4-5 anișori ce e ală un SCHELET, ce-i cu atâtea OASE pe îmbrăcămintea aia? Ce cultură, ce educație e asta?  Asta în vreme ce unii elevi de 12, 13, 14, 16 ani, pe la serbări, își citesc rolurile de 2-3 rândulețe d epe teefon su de pe fițuici, pentru că NU MAI SUNT ÎN STARE (și am văzut asta cu ochii mei!) să învețe 3 propoziții pe de rost sau să judece, să interpreteze un mic rol… ori dacă-i intebi ce și-ar dori să fie în viață, aceiași ridică nonșalant din umeri, izbucnind într-un râs acid, zgomotos…

Ce spun educatorii/învățătorii când văd la evenimente diverse (n.n. Aici nu vorbesc despre Halloween) copiii-SCHELET? Sau poate că unii chiar sugerează așa ceva…(!?)

foto: Facebook

Articolul Vin serbarile de Halloween: „Sa nu fii de deochi, copile, ce bine-ti sta imbracat in schelet!” Voiam sa spun: EDUCATIA INCOTRO? a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Previous post Victime in stare de inconstienta intr-un accident pe A3, aproape de Ploiesti
Next post FOTO-DOCUMENT: Bulevardul Elisabeta, asa cum nu l-ati vazut niciodata