Cum să-ți amenajezi locuința dacă dorești să fii mai fericit

Nu există un preț pentru bunăstarea noastră. Suntem capabil să facem foarte multe lucruri pentru a ne simți bine, în orice situație. Desigur, nu oriunde putem fi fericiți, însă în unele locuri, acest sentiment are șanse mai mari de a se materializa, de a ne înconjura. Așa este, sau ar trebui să fie, în casă noastră. Aceasta este mai mult decât un simplu loc în care locuim. Este un sanctuar, un loc în care ne petrecem mult timp, în care ar trebui să ne simțim fericire, confort, liniște. Amenajarea casei tale nu ar trebui să fie doar o chestiune care ține de design sau de estetică, ci o modalitate de a-ți spori bunăstarea. Poate nu știi, însă calitatea vieții tale ține adesea de modul în care te simți în propria locuință. Nu trebuie să te simți presat de cei din jur în ceea ce privește modul în care îți amenajezi casă. E frumos ce îți place ție nu ceea ce le place altora, deci trebuie să te ghidezi după acest proverb.

Scapă de tot ce este inutil

Bunicii, parinii, noi …strângem lucruri pe tot parcursul vieții. Adesea ne simțim copleșiți de o mulțime de lucruri, adică mobilă, decorațiuni, veselă. Desigur, unele dintre ele sunt minunate, iar păstrarea lor ar trebui să fie ceva normal. Dar adesea întâlnim în casă obiecte fără nicio trebuință, pe care ne mirăm de ce le-am cumpărat sau de ce le-au cumpărat ai noștri. Așa că, atunci când iei o decizie în amenajarea casei tale pentru a-ți spori fericirea este să faci curățenie sau să scapi de ceea ce nu este util în spațiul de locuit. Înainte de a adăuga noi elemente de design sau mobilier, ar trebui să faci ordine în lucrurile pe care le ai deja. Scapă de ceea ce nu îți folosește. Te vei simți mai liber. Apoi vei vedea cum un spațiu curat, ordonat te va face să te simți mult mai relaxat. Poți începe prin a aruncă sau a dona lucrurile pe care nu le mai folosești. Urmează să organizezi restul lucrurilor rămase într-un mod mult mai eficient.

Lumina este importantă

Se spune că oamenii din țările nordice suferă adesea de depresie din cauza faptului că în perioada iernii soarele nu răsare. Lipsa luminii poate avea consecințe catastrofale asupra sănătății fizice, dar și mentale. Este lesne de înțeles că lumina naturală joacă un rol crucial în starea noastră de bine. Trebuie să te asiguri că ai suficientă lumină provenită de afară în casa ta. Poți să-ți rearanjezi mobilierul pentru a permite luminii să între mai ușor sau să adaugi oglinzi pentru a o reflecta. Lumina naturală te va ajuta să simți energie. Dacă însă nu este posibil, folosește corpuri de iluminat care să te facă să te simți bine. În general, lumina difuza, caldă este cea mai indicată, însă fiecare om are propriile preferințe.

Culorile potrivite

Psihologia ne sugerează faptul că ceea ce vedem influențează modul în care ne simțim. În această categorie de elemente vizuale se regăsesc, fără doar și poate, culorile. Acestea au un impact puternic asupra stării noastre de spirit. Ar trebui să alegi întotdeauna acele nuanțe care te fac să te simți bine, să te relaxezi. De exemplu, culorile calde precum galbenul sau portocaliul pot aduce o notă de optimism, bucurie în casă. Culorile reci precum albastrul sau verdele pot crea o atmosferă de liniște, de relaxare. Experimentează cu culorile pentru a găsi combinația perfectă pentru tine. Depinde de ceea ce îți dorești pentru a alege nuanțele cele mai potrivite.

Natura te face happy

Amenajarea casei nu înseamnă doar mobilă, gresie, faianță. Ar trebui să te înconjori de multe elemente naturale precum plantele de interior, piese de lemn sau chiar obiecte decorative din piatră. Acestea pot adăuga un sentiment de bine, să îți ofere o conectare la natură, să te îmbie la armonie. Plantele de interior nu numai că adaugă frumusețe spațiului, dar și îmbunătățesc calitatea aerului. Prin urmare, acestea pot avea un efect pozitiv asupra stării tale de spirit.

Personalizare

Nimic nu este mai anost decât o locuință care arată ca toate celelalte. Dacă intri pe grupurile de socializare vei vedea o mulțime de interioare care arată la fel, fără nimic care să-ți indice că acolo locuiește cineva. Casa ta ar trebui să-ți reflecte personalitatea. Ar trebui să fie un loc în care te simți cu adevărat acasă. Trebuie să aduci în spațiul tău elemente de design, decorațiuni sau obiecte care îți plac, care îți aduc bucurie. Poți să folosești fotografii de familie, piese de artă sau alte elemente care au o valoare sentimentală pentru tine. Doar astfel acel spațiu va fi, cu adevărat al tău.

Fără tehnologie în dormitor

Pentru o stare de bine, somnul joacă un rol crucial. Modul în care dormi, cât dormi, își va pune amprenta pe fericirea ta. Așa că evită să aduci diverse obiecte precum televizor sau calculator  în dormitor. Acesta ar trebui să fie un loc destinat odihnei. Înlocuiește-le cu cărți, plante sau alte elemente care îți aduc liniște.

Confort sporit

Ne aducem aminte că atunci când erau construite blocurile, cele care aveau cât mai multe facilități, precum două băi, mai multe balcoane, debarale sau erau decomandate erau considerate locuințe cu confort sporit. Însă, nu doar asta ne aduce bunăstarea, ci și felul în care amenajăm interiorul. Asigură-te că mobilierul din casa ta se încadrează în aceste standarde. Un pat odihnitor, un fotoliu moale, perne pufoase pot face o diferență semnificativă în modul în care te simți. Investiția poate să-ți aducă beneficii pe termen lung pentru propria bunăstare.

Previous post Audi A3 – Eleganță și performanță germană
Next post Cum să-ți îngrijești tenul la început de primăvară